Двойни сметки за ток получиха пенсионери, които имат жилища в

...
Двойни сметки за ток получиха пенсионери, които имат жилища в
Коментари Харесай

Семейства се притесняват от двойни сметки за промишлен ток

Двойни сметки за ток получиха пенсионери, които имат жилища в курорта „ Св. Св. Константин и Елена " край Варна. Причината е, че от години те заплащат индустриален ток, защото са свързани към електромерното табло на намиращия се наоколо хотел. Някои от пострадалите са подписали контракт с енергодружеството още в средата на предходната година за създаване на присъединително оборудване, което ще разреши да заплащат битов ток, само че без резултат. Какви са аргументи, вижте в репортажа.

От години Анна Ралиева и съседите ѝ заплащат индустриален ток. Заради фрапантното повишаване на електрическата енергия обаче дамата споделя, че мъчно ще изкара зимата.

" Плащаме по 62 стотинки за киловат ток, без нощна сила. Това ни бърка доста в джоба, тъй като пенсията ми е минимална 300 лв., а имам ток 295 лв. ", описа Анна Ралиева.

Част от притежателите на жилища са пенсионери и споделят, че високите сметки за ток са непостижими за тях.

" И по този начин сме сложени пред два казуса - или да не замръзнем, като си платим климатиците, или да замръзнем, с цел да можем да ядем ", сподели Фарида.

Някои от клиентите още предходната година са подписали контракт с ЕРП Север за присъединение към електроразпределителната мрежа, само че и досега заплащат безценен ток.

" Моята молба дадох през май месец. От май до момента чакаме ново включване. Нито период ни дават, нито пояснения ", съобщи Анна Ралиева.

От енергодружеството обявиха, че присъединението на клиентите към мрежата на ЕРП Север към момента не е завършило, защото проектантската компания към този момент няколко пъти не съумяла да се свърже с тях, с цел да съгласува местоположението на електромерното табло.

" Ние се обръщаме към градската администрация да ни помогне и да реши този проблем. Къде да отидем? ", попита Фарида.

Срокът за присъединение към мрежата не е нормативно регламентиран. Той се записва във всеки контракт. В съответния случай срокът за създаване на присъединителното оборудване е 7 месеца след издаване на разрешението за градеж. Потърпевшите настояват, че са попаднали в административен капан и не виждат излаз.

Автор: Петър Дойкински
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР