Двойките със значителен стаж се познават доста по-зле, отколкото партньори

...
Двойките със значителен стаж се познават доста по-зле, отколкото партньори
Коментари Харесай

Отдавна сте заедно - и се познавате все по-малко

Двойките със забележителен стаж се познават много по-зле, в сравнение с сътрудници с връзка от една-две години. Това потвърждава проучване на психолози от Университетa на Индиана, Съединени американски щати, и Базелския университет в Швейцария.

В него взели участие 58 " нови " двойки на възраст сред 19 и 32 година и 20 двойки на възраст 62-78 с обща дълготрайност на връзката приблизително 41 година Всички изследвани били набрани в немската столица Берлин.

На всички участници били раздадени каталози с ястия, кинофилми и кухненски дизайн.

Те трябвало да укажат дали харесват препоръчаните артикули и творби по канара от 1 до 4. И да се опитат да отгатнат възможните желания на колегата си.

Оказало се, че младите двойки сполучливо разпознавали усета на другарчето си в 47% от случаите, възрастните сътрудници дали 40% правилни отговори. От позиция на десетилетния им опит дружно, старците очевидно отстъпвали на младежите в отгатването на усета на другия.

Според учените това може би се дължи на самоуспокоението, че в нормализираната връзка към този момент няма какво да учиш за другия.

Не е изключено и в по-продължителните връзки задачата на самото партньорство естествено да се измества настрана от взаимното съзерцаване.

Тези заключения се поддържат от обстоятелството, че по-възрастните участници изразявали доста по-голяма убеденост в познанията си за усета на колегата. Но това може да се дължи и на " фамилната дипломация " при която всеки убеждава другия, че му харесва " същото ".

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР