Двойката ни каяк при юношите Денис Димитров и Радослав Стефанов

...
Двойката ни каяк при юношите Денис Димитров и Радослав Стефанов
Коментари Харесай

Денис Димитров и Радослав Стефанов - четвърти в света

Двойката ни каяк при юношите Денис Димитров и Радослав Стефанов приключи на 4-то място на 1000 м на Световното състезание по кану-каяк за юноши, девойки, мъже и дами до 23 години, което се организира в Пловдив.

Българите направиха доста мъжка гонка и след извънредно мощна последна четвърт по трасето бяха на косъм от медала, който им се изплъзна в последните метри и отиде на сметката на двойката от Испания Давид Дарне Пармада и Жоел Гарсия. Димитров и Стефанов обаче усъвършенстваха класирането си от Европейското състезание в Италия през тази година, когато приключиха 5-ти. Световни първенци в Пловдив станаха представителите на Беларус Кирил Смаляник и Уладзислау Литвинау, а среброто сграбчиха Вилем Кукачка и Ян Ворел от Чехия.

„ Четвърти в света не е по никакъв начин малко. Следващият път ще гледаме да се представим още по-добре и да имаме още по-добри резултати. В бъдеще ще се целим в медалите, само че всичко зависи от нас и по какъв начин ще упражняваме. Сега бяхме близо и до бронзовия орден, попречи ни единствено тази новобранска неточност преди самия край – заклатихме се и испанските състезатели ни се изплъзнаха безусловно под носа. И въпреки всичко – достижението ни е положително. Благодаря на моя персонален треньор Александър Райчев, на националния треньор Цветан Иванов, на Българската федерация по кану-каяк за всичко, което направиха за нас. Благодаря на моите родители. И на безусловно всички, които пристигнаха да ни поддържат на канала в Пловдив – в действителност го правя оценка “, съобщи след финала Денис Димитров.

Радослав изрече признателност на всички, които са ги подкрепяли по време на цялото съревнование.

„ Горди сме и доста удовлетворени от резултата. Подобрихме и достижението си от европейското състезание преди месец. Надявам се да продължаваме по този метод. Представихме се много мощно, изключително в последните 200 метра. Щастлив съм, че направихме положително показване точно пред българската аудитория в Пловдив. У дома стените в действителност оказват помощ. Мислех, че това са измислици, само че в този момент го усетих персонално и знам, че не са. Благодаря на всички, които пристигнаха да ни поддържат. Всички стискаха палци за нас и съм безпределно признателен. Благодаря на моя персонален треньор Красимира Стойчева, на националния треньор Цветан Иванов и Българската федерация по кану-каяк “, съобщи Радослав Стефанов.

През днешния ден Ангел Кодинов приключи 8-ми във край Б на 1000 м едноместно кану при мъжете до 23 години, само че на следващия ден (28 юли) ще гребе във финала на 200 м, който е от 12.56 часа.

Малко не доближи на други две български лодки да се класират за край А. Димитър Петров водеше през цялата полуфинална гонка на 1000 м едноместно кану при юношите, само че във финалните метри изпусна третото място, което го класираше в борбата за медалите. Така Петров взе участие във край Б, макар че даде по-добро време от спечелилия в другия полуфинал. Във край Б той приключи на второ място и общо 11-та позиция в крайното класиране.

В юношеския каяк на 1000 м Иван Пенчев приключи трети в своята серия, като за финала се класираха първите двама и най-хубавото време след директните финалисти. За страдание времето на българина бе усъвършенствано и той също взе участие във край Б, където остана 7-ми.

Резултатите от Световното състезание по кану-каяк и лайвстрийм ще намерите на https://plovdiv.canoe-bg.com
Интервю с четвъртите в света Денис Димитров и Радослав Стефанов:

Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР