Двойка случайно откри най-старото писмо в бутилка, изхвърлено от океана

...
Двойка случайно откри най-старото писмо в бутилка, изхвърлено от океана
Коментари Харесай

Откриха писмо в бутилка от 1886 година на плаж в Австралия

Двойка инцидентно откри най-старото писмо в бутилка, изхвърлено от океана на плаж в Западна Австралия, оповестява английският в. " Гардиън ".

Тоня Илман намира през януари 132-годишната бутилка от джин на дюните наоколо до австралийския остров Уедж. Нейният брачен партньор Ким разкрива пред " Гардиън ", че в началото Тоня помислила бутилката за отпадък, само че решила да я прегледа, защото по нея имало отличителни, изтрити букви. Дамата помислила, че находката може да наподобява добре на лавицата в техния дом.

В бутилката обаче Тоня открива ролка от хартия, изписана на немски език, с дата 12 юни 1886 година По-късно Западният австралийски музей удостоверява достоверността на писмото.

Според Рос Андерсън, помощник на отговорника за морската археология към музея, бутилката е хвърлена зад борда от немския плавателен транспортен съд " Паула " през 1886 година, до момента в който е плавал на 950 км. от австралийския бряг през Индийския океан.

Всяко от известията в бутилката съдържа името на кораба, неговите координати и датата. Детайлите съответстват със непокътнатите сведения за плаването на " Паула ". Андерсън също установява, че на 12 юни 1886 година капитанът е отбелязал в корабния дневник, че някаква бутилка е била изхвърлена зад борда.  

Откритието на семейство Илман е било доказано и от Германската морска обсерватория. Предишното писмо в бутилка, което държи връх за най-старо, е 108-годишно.

 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР