Двойка превърна стар автобус в мечтан дом на колела.Гарет и

...
Двойка превърна стар автобус в мечтан дом на колела.Гарет и
Коментари Харесай

Двойка създаде дом на колела от стар рейс. Без ипотека ще обикалят из Европа СНИМКИ

Двойка трансформира остарял рейс в желан дом на колела.

Гарет и Ламорна са вложили над 22 000 английски паунда в плана си, само че през днешния ден той им ще им разреши да пътуват и живеят без ипотека.

40-годишният Гарет Холингсуорт, който работи в областта на зелената сила, и неговата половинка Ламорна се срещат, до момента в който пътуват из Англия, и незабавно схващат, че споделят обща пристрастеност – пътешествията.

След сватбата им през 2019 година те прекарват медения си месец, като обикалят по света в кемпер. След като се завръщат вкъщи, те вземат решение, че не желаят да се лишават от удоволствието да опознават дружно разнообразни дестинации.

“Бързо взехме решение да си купим по-голям ван и да забележим още от Европа”, споделя Гарет. Идеята за ван скоро се оказва незадоволителна и след няколко чаши вино, те се стопират на обявата за остарял двуетажен рейс Скания “реколта” 1997 година, който купуват за 4000 паунда.

Тази нова тенденция в проекта им още тогава регистрират като вярно решение. Пред тях се изправя сериозна задача – да трансфорат от транспортното средство дом на колела, както разказва Сканията Гарет.

“Избрахме рейс, тъй като искахме да имаме задоволително пространство, с цел да живеем удобно, само че и да можем да сме в движение”, споделя той.

Двамата конфигурират фотоволтаици и система, които им обезпечава към 4 киловата електричество, което съхраняват в батерии – това им стига за към седмица.

Работата по рейса-къща продължава близо две години, а сумата, вложена в плана, не е дребна. £4,000 костват слънчевите панели и батерията, а £1,000 – изкарването на нужната категория за ръководство. Всичко - £20 000 паунда.

Реновацията е тотална – отстранени са старите седалки, под, таван и стени, както и радиаторите. Те са сменени с нови и е конфигурирана система за вода, включваща контейнер.

Долния етаж те вземат решение да приспособят за кухня. В нея има пълноразмерна печка, мивка, ледник и несъмнено – разнообразни шкафове. Там се намира и камина за дърва, благодарение на която се отопляват, тоалетната и душ кабина.

Второто равнище те са приспособили за мултифункционален офис и общо пространство, в което се намира двойно легло, а по стените има шкафове и дрешник. Фотоволтаиците се намират на покрива.

“Всяка работа лишава повече време, в сравнение с човек си мисли”, разяснява работния развой Гарет.

Двамата вършат съвсем всичко по автобуса сами, което им оказва помощ да се вместят в планувания бюджет. Те рециклирали употребявани материали и пазарували в интернет, което също им пособие да спестят средства.

Днес те още живеят в кемпер, до двуетажния си автобус, само че скоро се надяват да тръгнат на път. Те ще бъдат съпроводени от кучето Мая, което към този момент се усеща като вкъщи на борда.

Гарет и Ламорна възнамеряват да поемат към Португалия или Испания, където вероятно да заживеят, само че все още основната им цел е една – да потеглят. Двамата споделят, че усещат по какъв начин пътя им липсва и нямат самообладание още веднъж да “са на колела “.

“Повечето хора си мислят, че сме луди. Да, има доста компликации при пътешестване с двуетажен рейс, само че това е част от забавлението”, декларират те.

“Ще живеем свободни от ипотека, ще имаме къща на колела, и ще можем да забележим света и да му се насладим.”

Гарет и Ламорна са решили да споделят своето пътешестване с почитателите си в Инстаграм.

Превод: GlasNews.bg

Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР