Двойка, плавала по света почти месец, нямала представа за мащаба

...
Двойка, плавала по света почти месец, нямала представа за мащаба
Коментари Харесай

Двойка мореплаватели разбраха наскоро за пандемията

Двойка, плавала по света съвсем месец, нямала визия за мащаба на пандемията от ковид, предава Българска телеграфна агенция.

Когато на 28 февруари Елена Манигети и Райън Осбърн тръгнали от Лансароте, с цел да прекосят Атлантическия океан до карибския остров Бекия, те помолили фамилиите си да не им изпращат никакви неприятни вести. Към този миг огнището на Covid-19 беше най-вече лимитирано до Китай, а Световната здравна организация към момента не го беше оповестила за световна пандемия.

Първият човек, прочут със заразяване с новия ковид в Обединеното кралство - мъж от Съри, който не е бил в чужбина - беше диагностициран същия ден, а първата гибел във Англия настъпи съвсем месец по-късно.

Двойката нямала интернет сигнал, до момента в който плавала на 3 000 морски благи през океана и разчитала на шепа хора, които им изпращали информация за времето и границите посредством сателитен телефон за 25-те дни, през които били в морето.

Туристи живели 25 дни в пещера в Индия поради карантината

Но на 25 март, единствено на няколко часа път от Бекия те съумели да получат сигнал на телефоните си и били смаяни да научат, че вирус е обхванал целия свят.

Манигети, която е родом от Бергамо, Ломбардия, италианската провинция, най-силно наранена от ковид, сподели: „ Прочетох за това онлайн и незабавно се свързах със фамилията си, с цел да попитам дали някой се е заразил с вируса. Всички те са в сигурност, макар че няколко другари на фамилията са умряли. Беше доста прочувствено за мен. "

Тя добави: „ Бяхме в цялостен потрес. Преди да тръгнем, новините съобщаваха, че вирусът е стеснен до Китай “.

Двойката, която плава по света от три години, решила да напусне работа и да си купи лодка, откакто не можела повече да си разреши къщата, в която живеела в Манчестър, и откакто Манигети два пъти се борила с рака. Те тръгнали от Фолмът, в Корнуол, със своята 11-метрова плавателна лодка през март 2017 година и до момента са посетили девет страни, покривайки повече от 6 000 морски благи. Двойката към този момент е безвредно закотвена в Бекиа, до момента в който пандемията премине и могат да продължат напред.

„ Просто ще седим дружно и ще чакаме. Никой не знае по кое време ще завърши тази пандемия “, сподели Манигети. „ Чувстваме се изключителни късметлии, че сме тук и сме доста признателни.

Novini.bg ви дава опция да следите настоящите данни за смъртоносния ковид в действително време:


Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР