Двойка МиГ-29 от състава на авиобаза Граф Игнатиево и МиГ-21

...
Двойка МиГ-29 от състава на авиобаза Граф Игнатиево и МиГ-21
Коментари Харесай

Български и румънски военни проведоха летателна тренировка Blue Bridge 2018

Двойка МиГ-29 от състава на авиобаза " Граф Игнатиево " и МиГ-21 от състава на авиобаза " Михаил Когълничано " на румънските Военновъздушни сили извършиха всички процедури и реализираха сполучливо задача по Air Policing посредством прехващането на аероплан, преминаващ нерегламентирано през въздушното пространство на България и Румъния. Това беше сюжетът на взаимната летателна подготовка " Blue Bridge 2018 ", която се организира годишно от 2012 година насам сред българските и румънските военновъздушни сили (ВВС), заяви пресцентърът на министерство на защитата.


В ролята на " самолет-нарушител " беше румънски военнотранспортен аероплан " Спартан " C-27J от авиобаза " Отопени " на румънските Военновъздушни сили, който беше прехванат от дежурните изтребители на военновъздушните сили на двете страни и заставен да кацне на летище " Граф Игнатиево ".

При взаимните полети се извърши и действително приемане и предаване на ръководството на екипажите от съответните национални центрове за ръководство.

Целта на българо-румънските подготвителни полети е постигането на по-добра съгласуваност и оперативна съгласуемост при провеждането на презгранични интервенции при надзор над въздухоплаването и защита на въздушното пространство, както и повишение на подготовката на екипажите за тъкмо осъществяване на съгласувани по време и място полетни задания във въздушното пространство на двете страни.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР