Дворецът Мильори ще бъде сигурно убежище за бездомните. Това реши

...
Дворецът Мильори ще бъде сигурно убежище за бездомните. Това реши
Коментари Харесай

Дворецът Мильори става убежище за бездомни

Дворецът Мильори ще бъде несъмнено леговище за бездомните. Това реши Папа Франциск  Папа Франциск Франциск (на латински: Franciscus PP.), до избирането си Хорхе Марио Берголио – римски папа от 13 март.

По време на откриването на обновената постройка папата сподели, че хубостта лекува. На 31 януари, в навечерието на Световния ден за битка с бедността, папата благослови двореца.
Дворецът, импровизирано прочут като Двореца на бедния, сега е дом на към 50 бездомници, живеещи в 16 спални, с топли ястия, приготвени от доброволци.

„ Това е дом за мен. Имам лично легло, лична стая и лична баня. Доста се разграничава от домовете, в които съм живял до момента. Тези места изглеждаха като плевня, цялостна с добитък “, споделя 53-годишният Марио Бреза, нов наемател в приюта на папата.

Карло Санторо, член на католическата благотворителна Общност на Свети Егидий, счита, че дворецът Мильори е същинска комбинация от крайности.

Папата: Светът е изправен пред едно от най-големите провокации към цивилизацията

"Това е луксозна постройка до площада и базиликата "Свети Петър ", населявана от тези, които до неотдавна даже нямаха покрив над главата си ", сподели Санторо.

Интересът на Папа Франциск  Папа Франциск Франциск (на латински: Franciscus PP.), до избирането си Хорхе Марио Берголио – римски папа от 13 март към материално застрашените не е вест. През 2016 година той предложения всички бездомни да участват на всеобща работа във Ватикана, отдадена само на тях и по време на това събитие остро осъди метода, по който светът се отнася към най-бедните членове на обществото.

Дворецът Мильори е превъзходна постройка от 19 век, благосъстоятелност на Римокатолическата черква. Намира се покрай площада Свети Петър във Ватикана, а предходната година е зарязан от монахини, живели там близо 70 години. Поради близостта му до основни точки във Ватикана, имаше оферти за превръщането на двореца в хотел, който би спечелил положителни пари, защото има огромен брой гости в Рим и Ватикана, които се нуждаят от качествено настаняване.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР