"Двореца" в Балчик ще представи в Дни на италианската култура

...
"Двореца" в Балчик ще представи в Дни на италианската култура
Коментари Харесай

Двореца в Балчик ще представи в Дни на италианската култура изложба на трима творци

"Двореца " в Балчик ще показа в Дни на италианската просвета галерия на трима създатели на изящните изкуства, оповестяват от държавния културен институт. Общата експозиция ще бъде открита от почетния консул на Италия във Варна Антонио Таркуинио на 11 август в Каменната зала на културния център.

Живописецът Алесандро Киарапа демонстрира и пред българската аудитория присъщите за творчеството му широкоформатни платна. А изображенията в картините му носят освен монументално влияние, само че и ни връщат към ренесансовата концепция, че Човекът е център на Вселената и мяра за всички неща, отбелязва за креативното кредо на младия създател изкуствоведката Пламена Димитрова-Рачева.

Симона Рици прави първи стъпки в изкуството в Болоня. Специалист по компютърна графика и анимация, тя рисува по характерен метод, създавайки облици, разложени на пиксели, показват от културния център. Портретистиката е предопределението на художничката, която има участия в редица изложения във Англия, Франция, Румъния. В България нейни произведения към този момент са представяни във Варна, Бургас и Созопол.

В експозицията в Каменната зала със свои произведения се включва и скулпторът Антимо Бертолини, който е притежател на оценки от редица изложби на изящните изкуства. Бертолини вае скулптурните фигури в ателието си в Лугано, Швейцария.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР