Двореца на културата в едно от големите български села в

...
Двореца на културата в едно от големите български села в
Коментари Харесай

50 години отбеляза Двореца на културата в българското село Кубей в Украйна

Двореца на културата в едно от огромните български села в Одеска област - село Кубей, означи 50 - годишен празник. На това събитие бяха отдадени тържества извършени в селото. За всички тези години креативен колективи, основани в този селски храм на културата са получили признанието на доста фенове в разнообразни страни и са си спечелили званието национални. Животът на доста поданици на селото е обвързван с родния Дворец на културата, в случай че те сами не са взели участие в някой от колективите, то в тях са пели и танцували техни близки. Затова не е учудващо, че в деня на празника зрителната зала беше претъпкана.

За да поздрави кубейци със знаменателното събитие пристигна и българският национален народен представител в украинския парламент Антон Киссе. Той от доста години оказва помощ и на администрацията на културното заведение, и на креативните колективи. Депутатът съобщи, че на локалният селски съвет ще бъдат отпуснати към 150 хиляди гривни, половината, от които към този момент половината били изплатени. Киссе означи особените заслуги, които има ръководителят на Двореца на културата в Кубей - заслуженият служащ на културата на Украйна Пантелей Кармазъ. Депутатът му връчи часовник и му предложи да си избере дата за туристическо посещаване в Турция, харизано персонално от него.

Още един непредвиден подарък, този път за кубейските културни деятели, беше предлагането през идната година те да вземат присъединяване в интернационалния фестивал на изкуствата " Карпатско пространство ", провеждащ се в град Ивано-Франковск. Всички разноски по присъединяване им депутатът даде обещание самичък да обезпечи.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР