Двоен убиец, осъден на доживотен затвор без право на замяна,

...
Двоен убиец, осъден на доживотен затвор без право на замяна,
Коментари Харесай

Двоен убиец въртял бургаската банда за рекет от затвора

Двоен палач, наказан на пожизнен затвор без право на подмяна, е кукловодът на проведената незаконна група, която беше разрушена през вчерашния ден в Бургас. Той излежава присъда в старозагорския затвор за гърмеж, подложен в автомобил, при който умират два души. Той държал връзка с останалите членове на групата, посредством приложение в интернет. Това стана ясно по време на брифинг на представителя на профилираната прокуратура Сийка Милева и шефа на ГДБОП Ивайло Спиридонов.

Групата работела по две посоки на територията на област Бургас. По първото те изнудвали предприемачи да трансферират бизнеса си, а по второто давали пари на заем против висока рента. Те заплашвали притежатели на търговски обекти и хотели да склоняват компании с цел да наемат компании за защита, благосъстоятелност на сдружения на техни подставени лица. Извършвали побои на хора от конкурентни компании за защита. Когато пък давали пари на рента и лицата не можели да ги върнат, им нанасяли побои. Също по този начин те наемали магазини по морето за сезона, плащали единствено първия наем. Когато притежателите ги карали да изоставен, те им оказвали душевен и физически напън, заплашвали здравето и живота на тях и на техните близки. Рекетьорите даже принуждавали притежатели на хранителни магазини да зареждат самун единствено от техен снабдител.

По случая има разпитани доста очевидци. Те са дали показания пред арбитър, сподели Милева, а Спиридонов посочи, че групата е в полезрението на органите на реда от няколко години, само че доказателствата, които се събрани са от началото на тази година.

7 лица са привлечени като обвинени за Организирана незаконна група. Шест от тях са задържани през вчерашния ден, а седмият към този момент излежава присъда за двойно ликвидиране в старозагорския затвор.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР