Двоен триумф сред спортната общественост у нас записаха женския национален

...
Двоен триумф сред спортната общественост у нас записаха женския национален
Коментари Харесай

Волейболистките и Иван Петков - отбор и треньор №1 на месец юни

Двоен успех измежду спортната общност у нас записаха женския народен тим по волейбол на България и неговият селекционер Иван Петков. Волейболистките завоюваха наградата за тим №1, а Петков за треньор №1 на месец юни в обичайна анкета на Пресклуб " България ", в която гласоподават представители на спортните редакции.

Признанието на спортните публицисти идва след поредното продобиване на Златната европейска лига и " чалъндж " шампионата в Перу, след който националикте ни се класираха за Волейболната лига на нациите през идната 2019 година. От името на целия тим наградата бе признат от Гергана Димитрова, а на награждаването бяха още Петя Баракова и Жана Тодорова.



Това е 12-та Купа на успеха за българските " лъвици " от основаването на анкетата. За първи път те печелят наградата за тим на месеца през септември 2001 година, когато България завоюва бронзовите медали на Европейското състезание. Националките ни печелят Купата с безусловно болшинство, като за тях са дали своят вот представители на 16 спортни редакции, три редакции са дали глас за ансамбъла ни по художествена гимнастика и 1 глас е отишъл за националния тим по таекуондо.



Иван Петков, който пое волейболистките ни преди няколко месеца пък печели премията за първи път (общо трети - два пъти като треньор на Марица). Той също е определен за треньор №1 на месеца безапелационно. Вот за Петков са дали 15 спортни редации, като той изпреварва треньорката на ансамбъла нипо художествена гимнастика Весела Димитрова, която остава на втора позиция с 3 гласа.
Снимки: Булфото
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР