Двоен ретрограден Меркурий ни удря през ноемвриЗа трети път от

...
Двоен ретрограден Меркурий ни удря през ноемвриЗа трети път от
Коментари Харесай

Двоен ретрограден Меркурий ни удря през ноември

Двоен назадничав Меркурий ни удря през ноември

За трети път от началото на 2018 година ще станем жертви на назадничав Меркурий. Третият път, в който планетата ще ни саботира, ще бъде двоен и ще ни се отрази най-силно.

Цикълът ще постави началото си на 16 ноември и ще продължи до 1 декември, когато Меркурий ще бъде в Стрелец. От същия 1 декември обаче ще се измести в Скорпион, а ретроградното му придвижване ще продължи чак до Никулден, 6 декември.

Хубавото е, че за празниците няма да сме подвластни на каръка и ще можем умерено да пътуваме, без да бъдем черногледи и да изпадаме в паника, че може нещо неприятно да ни сполети. Всяка година се случват три или четири ретроградни цикъла на Меркурий, всеки със междинна дълготрайност от три седмици.

От всички планети Меркурий е единствената, чийто назадничав резултат се усеща от множеството от хората.  Когато една планета от Земята наподобява по този начин, все едно се движи обратно, се споделя, че тя е ретроградна. Всъщност придвижване „ обратно “ няма, само че от наша позиция наподобява тъкмо по този начин.

По-често от всичко в ретроградния интервал на Меркурий страдат връзките, тъй като в астрологията Меркурий е планета – дипломат. Освен това бива обиден и домът, в който Меркурий е назадничав. По принцип Меркурий е планета, която се движи извънредно бързо, само че когато се намира в положение на назадничавост, скоростта му понижава с до 40 минути дневно и отсам в действителност идва чувството ни, че нещата в този интервал се случват доста по-бавно от нормално.

Източник: periscop.bg

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР