Двоен ръст на приходите от износ на български марки продукти,

...
Двоен ръст на приходите от износ на български марки продукти,
Коментари Харесай

Лидл с двоен ръст на износа на български марки

Двоен растеж на приходите от експорт на български марки артикули, създадени особено за веригата "Лидл ", регистрираха от компанията у нас.

По данни на компанията, 22 български продукта, които са лични марки на "Лидл ", са в непрекъснатия подбор на магазините в чужбина на веригата за храни, а за 2018 година износът се е удвоил до стойност 30 млн. лева Предходната година този конвой е бил за 15 млн. лева, уточни Милена Драгийска, изпълнителен шеф на "Лидл България ". Тя акцентира, че непрекъснато пораства размерът на предлаганите лични марки в българските магазини на веригата и към този момент техният дял е към 75-76.

Проучването измежду консуматори на "Лидл " за настройките им към личните марки, направено от организация "Ипсос ", е извършено измежду 4600 души и обгръща 199 продукта, от които 24 лични марки. Тестовете са били "на сляпо ", защото участниците са опитвали продуктите, без да виждат етикети. Резултатите са, че 82% от участвалите в изследването удостоверяват качеството, а 86% утвърждават усета на опитаното. Според резултатите, най-високо оценени са били рибите и сладоледите – с над 95 на 100 утвърждение. Участниците в изследването са били с друг обществен статус и са били от Варна, Велико Търново, София, Монтана, Пловдив и Бургас.

"Когато поръчвахме проучването, се надявах на утвърждение от към 65-70 на 100, което би било отлична оценка на нашите старания да предлагаме на клиентите си положителни храни на оптимални цени. Резултатите ме изненадаха същински и предизвикването пред нас в този момент е да задържим това мнение ", разяснява триумфа на компанията Драгийска и означи, че "Лидл " ще продължи да залага и да създава нови лични марки, което особено за българските производители ще бъде огромен късмет за пробив на непознатите пазари.

Плановете на хранителната верига са да продължи да уголемява предлагането на биопродукти, с цел да откликне на трендовете за здравословно хранене и качество, като до 2025 година от компанията считат да понижат солта и захарта в личните марки с 20%. Нови дегустации в българските магазини на "Лидл " ще стартират на 25 май и ще продължат до края на октомври.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР