Движението за права свободи откри своята предизборна кампания в гр.

...
Движението за права свободи откри своята предизборна кампания в гр.
Коментари Харесай

Мустафа Карадайъ от Шумен: Нужен ни е диалог и ясни приоритети за ускорено икономическо развитие на страната

Движението за права свободи откри своята предизборна акция в гр. Шумен. На площада в Шумен ръководителят на Движение за права и свободи и лидер на листата в Шумен показа част от водачите на листи на Движение за права и свободи за страната, както и претендентите за народни представители за област Шумен. Втори в листата е Хамид Хамид, депутат в 43-тото, 44-то и 45-то Народно събрание, трети в листата е Кадир Насуф.

Пред цялостния площад в Шумен при съблюдаване на всички противоепидемични ограничения, водачът на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ съобщи „ Пред нас предстоят значими избори, през месец април направихме крачка в посока възобновяване на демокрацията в нашата Родина, само че тази една крачка не е задоволителна. На тези избори би трябвало да създадем значим избор в името на стабилността на нашата Родина, с номер 7 ще изберем ускореното икономическо развиване на България в границите на Европейски Съюз. “ прикани Карадайъ.



Той бе безапелационен, че разговорът, а не реваншизмът ще възвърне нормалността в политиката и ще докара до непоклатимост в страната. „ Нужен ни е разговор и ясни цели за ускорено икономическо развиване на страната. Имаме потребност Движение за права и свободи да е първа политическа мощ в област Шумен с цел да има ускорено икономическо развиване, с цел да имат нашите деца и внуци, почтено бъдеще в нашата Родина- България. “

В прочувственото си слово зам.-председателят на Движение за права и свободи Йордан Цонев подчертава върху двойния стандарт в страната ни и посочи, че точно за неговото премахване се бори Движение за права и свободи. Той даде съответен образец за отношението към Движение за права и свободи в България и в Европа „ В България против Движение за права и свободи се води клеветническа, гнусна и обикновена акция, която не е за пръв път. Вижте по какъв начин стои Движение за права и свободи на европейската сцена. Европа е съюз на полезностите и тъй като е съюз на полезностите, прелестно прави оценка, че Движение за права и свободи е партия на полезностите. Затова през днешния ден нашия безценен сътрудник Илхан Кючюк получи най-високия пост на либералите в Европа! “ И добави „ Ето по този начин гледат на Брюксел в Движение за права и свободи. Г-н Кючюк е и докладчик, претрупан от Екологичен потенциал да дава отговор за договарянията за присъединение на Македония. “ Цонев напомни, че досега не е имало различен български политик, който да е получавал такава висока задача от Европейски Съюз и европейските органи.

Водачът на Пазарджик и зам.-председател на Движение за права и свободи бе безапелационен, че „ В България има доста политици и изострен недостиг от държавници в последните десетилетия. В Движение за права и свободи постоянно сме се стремили да бъдем положителни държавници. Не е задоволително един политик да цитира Конституцията или да държи патетични речи пред паметника на Апостола на свободата Васил Левски и да цитира завета на Левски за чиста и свята Република, с цел да стане добър общественик. Нужно е и да осмисляш този завет, да го претворяваш в политиката и да надскачаш персоналното си партийно его, задачите си и в действителност да работиш за чиста и свята Република, в която всички етноси както е завещал Левски ще живеем равни. Ето тогава ставаш общественик, а не когато сложиш портрета на Левски зад бюрото си! “ добави Цонев.

Той даде образец с почетния ръководител на Движение за права и свободи и съобщи „ Ние в Движение за права и свободи сме държавници, тъй като имаме образеца на най-хубавия политик и общественик в последните 30 години – доктор Ахмед Доган, нашият почетен ръководител! От него сме се учили, че това е нашата Родина, че би трябвало да бъдем държавници, че би трябвало да изпреварваме другите в мисленето и в продуцирането на новите политически действителности. Че би трябвало да работим за разговор, тъй като разговора е в основата на просперитета, заедността в тази страна и в основата на просперитета на всяка страна. Ние сме, ще бъдем политици и държавници, тъй като ще работим за единството, за просперитета и положителното бъдеще на нашата Родина Република България!, “ заключи Йордан Цонев.



На откриването участваха още зам.-председателите на Движение за права и свободи Ахмед Ахмедов, Йордан Цонев, Халил Летифов и Станислав Анастасов, водачите на претендент депутатски листи на Движение за права и свободи доктор Хасан Адемов, доктор Джевдет Чакъров, Джейхан Ибрямов, Ерджан Ебатин, Севим Али, Бюрхан Абазов, Хатидже Георгиева, Мъстън Мъстънов, членовете на ЦОБ Хамид Хамид и Имрен Мехмедова, кметове и регионални ръководители на Движение за права и свободи от региона и района.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР