Движението за права и свободи за първи път ще издигне

...
Движението за права и свободи за първи път ще издигне
Коментари Харесай

ДПС за първи път със собствен кандидат президент

Движението за права и свободи за първи път ще издигне личен претендент за президент, оповестиха от партията.

Движението от дълго време даде да се разбере, че няма да поддържа Румен Радев за втори мандат, тъй като го упреква за разединението на нацията и за нарушаване на гражданските права на деятели на Движение за права и свободи от Министерство на вътрешните работи по време на отминалия парламентарен избор.

" Подадохме документи за регистрация и за двата типа избори - и за изборите за президент и вицепрезидент, и за национални предсатвители ", сподели водачът на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ, който дружно с членове на управлението подава досиетата на Движение за права и свободи в изборната комисия.

Досега Движение за права и свободи постоянно е подкрепяло кандидат-президенти, издигани от партии или от инициативни комитети. През 2016 година придвижването поддържа предприемчив комитет, застанал зад Пламен Орешарски и Данаил Папазов, а на втори тур даде поддръжката си за Румен Радев. През 2001 година Движение за права и свободи поддържа Ренета Инджова на първи тур, а след това даде рамо за втория тур и успеха на Георги Първанов против Петър Стоянов.

Карадайъ не издаде името на техния фаворит за кандидат-президент, само че уточни, че по-късно през днешния ден на свое онлайн съвещание това ще се разисква от Централния съвет на партията. " Ще приемем критерии и процедури за номинации, според от номинациите, ще записваме и претендентите ни за народни представители, и претендентите ни за президент и вицепрезидент ", сподели водачът на Движение за права и свободи.

На последните парламентарни избори през юли Държавно стопанско предприятие завоюва гласовете на 10% от гласоподавателите.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР