Движението за права и свободи остро осъжда поредната вандалска проява

...
Движението за права и свободи остро осъжда поредната вандалска проява
Коментари Харесай

ДПС остро осъжда вандалска проява срещу сградата на Главно мюфтийство в София

Движението за права и свободи остро осъжда следващата вандалска демонстрация против постройката на Главно мюфтийство в София. Това се споделя в публична позиция на партията.

Подобни прояви на непоносимост и крайни форми на ненавист, ксенофобия и ислямофобия са опасност за правата и свободите на българските жители, както и явен индикатор за положението на демокрацията в нашата страна.
Това е закононарушение от религиозна и етническа ненавист, а не просто хулиганска демонстрация. Тревожен е фактът, че в множеството случаи се вършат опити да се омаловажават тези неприемливи за модерна, европейска България вандалски актове, като се показват за престъпни и хулигански прояви.

Ние от Движение за права и свободи сме уверени, че сходен метод е освен неправилен, само че и рисков тъй като никога не води до ограничение и очистване на сходни ксенофобски действия и до съответни наказания против тези, които ги предизвикат и правят.

Призоваваме всички държавни органи и способени институции да подхващат всички нужни дейности за откриване на причинителя и за използване на закона в цялата му суровост, упорстват още от Движение за права и свободи.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР