Движението за права и свободи и партията на Лютви Месан

...
Движението за права и свободи и партията на Лютви Месан
Коментари Харесай

ДПС и ДОСТ проведоха два паралелни митинга на един и същи площад в Джебел

Движението за права и свободи и партията на Лютви Месан - ДОСТ, организираха два паралелни митинга на площада в Джебел във връзка празника на града. Въпреки опасенията от напрежение обаче, до директен политически конфликт не се стигна. 

Над 200 служители на реда и жандармеристи бяха блокирали площада в Джебел. Пръв в града дойде водачът на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ, посрещнат с овации и викания от няколко хиляди последователи. 

Лидерът на ДОСТ – Лютви Местан беше съпровождат от шепа свои другари. Тълпата стартира да ги освирква, чуха се крясъци „ Предател “  и с цел да не се стигне до конфликт полицията образува двоен кордон към тях. Официалният протест, проведен от миналия в ДОСТ кмет на Джебел Бахри Юмер беше заглушаван от викания.

След края на формалното празненство Движение за права и свободи организира собствен протест. Демокрацията в България е в заплаха, щом има сили, които желаят излизането ни от НАТО и Европейския съюз, съобщи водачът на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ.

" Ние сме длъжни да бъдем на висотата на 1989 година и единни мощно да защитим демокрацията в България, на Балканите и в Европа! "

Карадайъ разяснява и идните президентски и парламентарни избори в Турция и съобщи, че се надява те да доведат до победа на демокрацията в страната. 

Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР