Движението за обновление на българските региони и общини, Държавната агенция

...
Движението за обновление на българските региони и общини, Държавната агенция
Коментари Харесай

Експертите не очакват голяма вълна българи от чужбина да се върнат в у нас

Движението за обновяване на българските райони и общини, Държавната организация за българите в чужбина и първата световна бизнес мрежа на българската диаспора провеждат през днешния ден огромна конференция в София под надпис „ Успелите българи в чужбина - за идеята България “.

Председателят на Движението за обновяване на българските райони и общини Светослав Спасов посочи пред БНР, че в конференцията ще вземат присъединяване над 50 съумели българи от целия свят.

„ Над 2 млн. българи живеят в чужбина, като те са и най-големите вложители в България, изпращайки част от приходите си на своите близки или инвестирайки в недвижими парцели. Парите, които нашите сънародници изпращат от чужбина, съставляват сред 2,5 и 3% от брутния вътрешен артикул (БВП), което съставлява към 30 хиляди междинни прихода за България ежемесечно или годишно. Те подкрепят прихода на 300 хиляди лица в България “, изясни Спасов.

Експертът не чака огромна вълна българи от чужбина да се върнат в България. По думите му това е дълъг развой, обвързван най-много с вложенията.

„ Идеята да поканим тези съумели българи от чужбина е, в случай че могат, да намерят благоприятни условия в България за вложения на своите бизнеси или даване на своите хрумвания и опит за привличане на други българи от междинното равнище, които биха желали да се върнат в родината “, описа Светослав Спасов.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР