Движението в близост до сградата на Президентството продължава да е

...
Движението в близост до сградата на Президентството продължава да е
Коментари Харесай

Продължават блокадите на ключови кръстовища в София

Движението наоколо до постройката на Президентството продължава да е блокирано от протестиращи против държавното управление. Втора поредна заран кръстовището на "Орлов мост " в столицата остава затворено.

Остава затворено придвижването в правата сред бул. "Васил Левски " и "Орлов мост ". Там има полиция, която отклонява утринния трафик.

През нощта не е имало произшествия, имало е случай на вандализъм обаче, на която полицията е реагирала, само че той не е била обвързван с митинга. Напротив, протестиращите са алармирали на полицията, че има проблем.

Остават настояванията за оставка на основния прокурор, на премиера Бойко Борисов, както и на цялото държавно управление.

На "Орлов мост " се намират Красимир Димитров, който е шеф на дирекция "Аварийна помощ и предварителна защита " към Столичната община, както и Тони Тодоров от Столична дирекция на вътрешните работи, зам.-директор на "Охранителна полиция ".

Те са при хората, с цел да ги помолят да могат да пускат най-малко градският превоз, тъй като се движи с голямо забавяне.

Част от хората, които са на палатки, споделиха, че няма по какъв начин да освободят пространството, тъй като смисълът на митинга е в действителност да има блокиране на улици, а също така Бойко Борисов и държавното управление още не са подали оставка.

Красимир Димитров напомни още веднъж, че сегашните митинги нямат съобщение в столичната община и на процедура не са регламентирани.

От столичната община водят диалози с хората, които са пред Министерския съвет, също да освободят пространството, другояче рейсовете работят, както през вчерашния ден, обикалят по "Драган Цанков ".

Пред Министерския съвет също има палатки, само че там е затворена частта по “Цар Освободител “, другояче връзката на бул. “Дондуков “ и бул. “Тодор Александров “ тъкмо пред постройката на Министерския съвет е свободна за придвижване на коли.

Столичната община предлага да се употребява метрото.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР