Движението през прохода Шипка е затруднено заради свлачища и пропадане

...
Движението през прохода Шипка е затруднено заради свлачища и пропадане
Коментари Харесай

Свлачище затрудни движението през прохода Шипка

Движението през прохода Шипка е затруднено поради свлачища и проваляне на пътното платно. Екипи на пътноподдържащата компания и АПИ работят на място и отстраняват провалите.

Свлачището, провокирано от проливен дъжд с градушка, е укрепено, с цел да се избегне навлизането на още вода и проваляне на други елементи от пътното платно.

Към момента няма заплаха от затваряне на придвижването през прохода Шипка. В сектора то се реализира в една лента и ще бъде напълновъзстановено до есента.

От КАТ и Агенция пътна инфраструктура умоляват водачите да се движат с нараснало внимание през прохода.Илия Златев, шеф Областно пътно ръководство Стара Загора: Широчината на пропадането е някъде към 50 см, навлизащо в асфалтовото покритие на пътя.Пропадна банкета,а дължината на самото проваляне е някъде към 70 см. В момента на пропадането незабавно беше въведена краткотрайна организация със съответните пътни знаци. Движението се реализира в този сектор,който е с дължина към 100 м в двете посоки в едната пътна лента.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР