Движението по столичния бул. Тодор Каблешков“ между бул. Цар Борис

...
Движението по столичния бул. Тодор Каблешков“ между бул. Цар Борис
Коментари Харесай

Нова тапа пред Александровска заради третия лъч на метрото

Движението по столичния бул. „ Тодор Каблешков “ сред бул. „ Цар Борис III “ и ул. „ Майор Горталов “ потегля на 19 юли. Булевардът към този момент е четрилентов, сега се прави полагане на последния слой асфалт, продължава работа по тротоарите. Изградена е нова канализация, освежен е тръбопровод, положено е ново осветяване.

Това сподели кметът на София Йорданка Фандъкова, която дружно със заместника си по превоза Евгени Крусев ревизира работата на обекта. Предвидени са съществени наказания за закъснение и качество, а гаранционният период е пет години за пътна част и осем години за инженерната инфраструктура. Участъкът е дребен, само че бяха изпълнени значими инженерни мрежи, тротоари и осветяване. Разделителната линия ще бъде озеленена, а наесен ще се засадят и дървета, сподели още Фандъкова. 

През предходната година бе осъществено уголемение на сектора от ул. “Братя Бъкстон “ до магазин „ Кауфланд “.

Планираме откакто пуснем придвижването по бул. “Тодор Каблешков “ да стартира разширението на идващия стадий на бул. “Монтевидео “ от ул. “Боряна “ до бул. “Никола Петков “, изясни столичният кмет. 

От 16 юли стартира построяването на подлез в региона на бул. " Пенчо Славейков “ и бъдещата метростанция от III лъч.

От неделя ще има запушалка на бул " Пенчо Славейков " от бул. Прага до Витошка, където поради третия лъч на метрото стартира създаване на подлеза и ремонт на булеварда. Той ще е отчасти затворен за придвижване. За транспортни средства обаче се отваря ул. " Георги Софийски ". 

Във връзка с организацията на придвижване по време на ремонта зам.-кметът Евгени Крусев организира и среща с управленията на намиращите се в региона лечебни заведения за разискване на придвижването на колите за незабавна помощ.

Работи се и по вътрешноквартални улици. Ремонтира се ул. “Резбарска “ в регион „ Подуяне “, която ще бъде актуализирана напълно сред ул. “Градинарска “ и ул. “Първа Българска войска “. В момента се работи също и по съществени квартални улици като „ Гюешево ” в регион „ Възраждане ”, ул. “Феникс “ в кв. “Овча купел “, ул. “Хемус “ в регион „ Слатина “, възнамерява се ул. “Боянска “ от 15 юли, където първо ще подменим тръбопровод, сподели още Фандъкова. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР