Движението по разширеният булевард Ломско шосе в София беше пуснато

...
Движението по разширеният булевард Ломско шосе в София беше пуснато
Коментари Харесай

Пуснаха за движение разширеният бул. "Ломско шосе" в София

Движението по разширеният бул. " Ломско шосе " в София беше пуснато през днешния ден.   " Това е един от стратегическите обекти на столицата, част от първостепенната радиална улична мрежа, градска автомагистрала ", съобщи столичният кмет Йорданка Фандъкова. Новоизграденият бул. е от метростнация " Ломско шосе " до ул. " 107 ". Общата дължина, дружно с сектора по ул. " Обелско шосе ", е към 850 м.
 
На това място преди беше двулентова улица, а в този момент е шест лентов бул., с построена подземна инфраструктура. Изградени са две пътни платна по 10,50 м, междинна разграничителна линия, източен локал с широчина 5 м и тротоари от 1,50 до 5 м. Изпълнено е ново ЛЕД енергоспестяващо осветяване.
 
Първият стадий беше изпълнен в период и пуснат напролет, регистрира Фандъкова. Вторият стадий стартира през април тази година и обгръща трасето сред кръстовището с " Обелско шосе " и кръговото кръстовище при метростанция " Ломско шосе ".
 
" При първия стадий нямаше закъснение, вторият стадий несъмнено има закъснение, следва уточняване какъв брой тъкмо е забавянето, само че глобата е сериозна – 20 000 лева дневно – уточни столичният кмет. – До този миг изпълнителят ще бъде глобен с 600 000 лева за закъснение ", разясни тя.
 
Фандъкова уточни, че се планува да бъде построено и разширението на бул. " Ломско шосе " до " Околовръстен път ", за което се действа Подробен организационен проект. " Има обезпечено финансиране. Очаквам, че идващият Общински съвет ще одобри План ", добави столичният кмет.
 
" Ломско шосе " е от главните входящи артерии на София и разширението на булеварда е от изключителна значимост за възстановяване на транспортната връзка сред всички квартали по протежението му и за извеждане на трафика от центъра и възстановяване на качеството на въздуха в града.
 
Кметът Фандъкова заяви, че се чака позволение за градеж за още един обект в регион " Връбница ". Това е вторият надлез на " Бакърена фабрика ". Избран е реализатор, има финансиране, планът е подготвен и се чака позволение за градеж.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР