Движението по построения от Русия мост, свързващ Кримския полуостров с

...
Движението по построения от Русия мост, свързващ Кримския полуостров с
Коментари Харесай

Извънредна ситуация спря движението по Кримския мост

Движението по издигнатия от Русия мост, свързващ Кримския полуостров с съветския Краснодарски край, е спряно заради " извънредна ситуация ".

Това заяви рано през днешния ден в Телеграм назначеният от Русия губернатор Сергей Аксьонов, представен от Ройтерс, предава Българска телеграфна агенция.

Аксьонов съобщи, че повредата е зародила на 145-ия дирек на моста откъм Краснодарския край. Той не даде повече детайлности, само че по-късно помоли хората да се въздържат от пътешестване по оборудването. 

В момента на входа на моста е налице километрична опашка.

Информационната организация РБК-Украйна заяви, че на моста са били чути детонации. Руският телеграм канал " Сива зона ", обвързван с наемническата формация " Вагнер ", заяви, че по моста са били нанесени два удара в 03:04 ч. (0:04 по Гринуич) и 03:20 ч.

Ройтерс не може да ревизира тази информация от самостоятелен източник. Засега няма коментар от украинска страна. Според съветските медии оаче двама души са починали при рухването на 145-ия дирек.

Крим беше анексиран от Русия от Украйна през 2014 година, само че е интернационално приет за част от Украйна, напомня организацията. 19-километровият мост беше развален от детонация през октомври предходната година при нахлуване, което съгласно Кремъл е проведено от украинските сили за сигурност. Месеци по-късно Украйна призна индиректно за осъществяването му.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР