Движението по пътя Асеновград - Смолян е затруднено, научи GlasNews.bg.Камиони

...
Движението по пътя Асеновград - Смолян е затруднено, научи GlasNews.bg.Камиони
Коментари Харесай

Закъсали камиони блокираха движението по пътя Асеновград - Смолян СНИМКИ

Движението по пътя Асеновград - Смолян е затруднено, научи GlasNews.bg.

Камиони са закъсали поради падналия сняг, алармират очевидци. Те описват, че предвижването е блокирано от Проглед към Чепеларе поради камиони. На фотоси, споделени в мрежата, се вижда и настоящата конюнктура на пътя.





Припомняме,че ДЗЗД „ Пътно поддържане Смолян “ още веднъж ще се грижи за зимното поддържане на територията на региона - сдружението е спечелило поръчката и тази година.

„ 540 км. е републиканската пътна мрежа на територията на област Смолян. Имаме подготвеност с над 100 машини “, заяви Хари Малинов от ДЗЗД „ Пътно поддържане-Смолян “. Подписани били и контракти с подизпълнители, които ще се грижат за част от зимното поддържане.

Снеговалежи има и в други елементи на планината -  селата Борино, Скобелево, Лилково и Бойково.

От  администрацията на община " Родопи " оповестиха, че при потребност са подготвени да подхващат  действия за обработка на пътищата и обезпечаване на снегопочистваща техника. До момента снегът не основава проблеми, само че  всички, които пътуват в тези региони, би трябвало наложително да са готови за придвижване в зимни условия.

Шофьорите би трябвало да се движат с по-ниска скорост, увеличено внимание и да не подхващат внезапни маневри.

Припомняме, че за  понеделник е разгласен жълт код за обилни превалявания от дъжд и сняг в 11 области от Централна и Източна България.

Предупреждението за евентуално рисково време е в действие за областите Ловеч, Габрово, Велико Търново, Търговище, Шумен, Бургас, Ямбол, Сливен, Хасково, Кърджали и Смолян.

Днес ще продължи да духа слаб до сдържан вятър от изток-североизток. Минималните температури ще бъдат сред минус 1° и 4°, по Черноморието до 7° - 8°, в София - към 0°.

 
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР