Движението по пътищата е свързано с много рискове. Но ситуацията

...
Движението по пътищата е свързано с много рискове. Но ситуацията
Коментари Харесай

Пет грешки на пътя, които вбесяват другите шофьори

Движението по пътищата е обвързвано с доста опасности. Но обстановката се утежнява в допълнение заради неадекватността на някои водачи. Дали заради неумелост, или заради неуважение към другите, те се държат като " господари на пътя ". Те освен пречат на другите, само че постоянно предизвикат произшествия. Ето кои са най-често срещаните обстановки, които вбесяват другите водачи съгласно AutoMedia. Ако разпознавате себе си в тях, направете си изводите.

1. Невъзможност за паркиране

Ако няма умения за паркиране, тогава лидерът непрекъснато ще нервира и ще пречи на другите. Става дума освен мудни маневри, само че и погрешно извършени, при което непохватните водачи да могат да ударят или одраскат прилежащите коли. Ако паркирането е вашето едва място, би трябвало да започнете да коригирате празнината. Вземете спомагателни уроци в автошкола или се обучавайте на празно място, до момента в който овладеете тънкостите на успоредното паркиране.

2. Засичане

Без значение дали засичането след изпреварване е било съзнателно или несъзнателно, във всеки случай то е симптом освен неприятно образование. На първо място, това е сериозна опасност за другите участници в придвижването. Дори и да не се случи произшествие, засеченият водач може да бъде сърдит дълго време от случилото се. Така че преди да извършите маневра, постоянно проверявайте дистанцията в огледалото и изключително деликатно - " слепите " зони. Нарушаването на разпоредбите може да коства скъпо на вас и хората към вас.

3. Разговор по телефона

Според статистиката това е втората причина за произшествия. Всеки разговор по телефона отвлича вниманието от пътя. Водачът би трябвало да следва освен придвижването, само че и нишката на диалога. Много е мъчно да извършите това по едно и също време. Това значи, че вниманието и скоростта на реакция на лидера ще намалеят. По-лошо е обаче да четете sms-и и още повече да отговаряте на тях. Едва ли ще повлияете на другите, които вършат това, само че можете да се опитате вие самите да не допускате сходни неточности. Спрете да употребявате мобилния си телефон, до момента в който шофирате.

4. Бързо шофиране при неприятно време

При неподходящи условия е мъчно да се съблюдават разпоредбите за придвижване. За сигурност би трябвало да намалите скоростта и да увеличите дистанцията. Но има водачи, които избират да не обръщат внимание на леда или водата по пътя и карат по този начин, като че ли под колелата им има равен изсъхнал асфалт. Дори без да нарушават нищо, те провокират натурален боязън и неспокойствие. В последна сметка с подобен жанр на шофиране те основават риск от акцидент, замествайки другите участници в придвижването. Така че при неприятно време намалете скоростта на колата си и стойте надалеч от другите коли.

5. Невключване на мигачи

Включването на пътепоказателите преди завиване или промяна на лентата е освен вежливост на пътя, само че и условие на разпоредбите за придвижване. Шофьорите, които не считат за нужно да предизвестяват другите за желанията си, усложняват доста ситуацията на пътя. Според статистиката десетки хиляди произшествия стават точно поради невключване на мигачи.Затова не забравяйте за разпоредбите за придвижване. Винаги обмисляйте дейностите си авансово, с цел да имате време да включите сигнала за промяна на посоката, преди да изпреварите или промените лентата.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР