Движението по моста при 62-ри км на магистрала Струма край

...
Движението по моста при 62-ри км на магистрала Струма край
Коментари Харесай

Пътната агенция: "Струма" е сериозно засегната от пожара и остава затворена в следващите дни

Движението по моста при 62-ри км на автомагистрала " Струма " край Дупница остава лимитирано и в идващите дни, оповестиха от Агенция " Пътна инфраструктура ". АПИ обаче не прецизира какъв брой тъкмо дни ще бъде затворена автомагистралата поради пожара в бунище, което се намира директно под моста.

Днес екип от експерти на Института по пътища и мостове в АПИ и на строителя направиха оглед на оборудването, което беше обхваното от огъня. Обследвани са стълбовете на оборудването, ригели, фуги, греди и лагери. От пожара са наранени 13 колони, от които 5 съществено, 2 ригела, 3 греди, отводнители и няколко лагера на моста.

Констатацията на специалистите е, че елементи от моста и двете платна са мощно наранени от пожара и с оглед безопастността на придвижване е наложително прекъсване на трафика. Трафикът се пренасочва по обходен маршрут от пътен възел " Дупница " по път I-1 (E-79) до пътен възел " Бобошево " на автомагистрала " Струма " и назад.

След като бъде направена точна количествено-стойностна сметка за нужните ремонтните работи, АПИ ще предяви иск към притежателя на предприятието, направил нерегламентираното бунище и провокирало пожара.

По-рано през днешния ден Агенция " Пътна инфраструктура " внесе сигнал в Районна прокуратура - Дупница против притежателя на цеха. Малко по-късно министър председателят Бойко Борисов добави, че прокурорите би трябвало да работят по проблема и виновникът да бъде вкаран в пандиза.

Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР