Движението по моста при 62-ри км на АМ „Струма“ край

...
Движението по моста при 62-ри км на АМ „Струма“ край
Коментари Харесай

Движението по моста при 62-ри км на АМ „Струма“ край Дупница остава ограничено и в следващите дни

Движението по моста при 62-ри км на Автомагистрала „ Струма “ край Дупница остава лимитирано и в идващите дни.

Това оповестиха от пресцентъра на Агенция „ Пътна инфраструктура “. Днес екип от експерти на Института по пътища и мостове в Агенция „ Пътна инфраструктура “ и на строителя направиха оглед на оборудването, което беше обхваното от пожара в предприятието за преправка и изкупуване на вторични първични материали наоколо до автомагистралата на 13 август. Обследвани са стълбовете на оборудването, ригели, фуги, греди и лагери. От пожара са наранени 13 колони, от които 5 съществено, 2 ригела, 3 греди, отводнители и няколко лагера на моста. Констатацията на специалистите е, че елементи от моста и двете платна са мощно наранени от пожара и с оглед безопастността на придвижване е наложително прекъсване на трафика. Преди да стартират незабавните аварийно-възстановителни действия е належащо да се направи обстойна оценка на положението на моста и спомагателни изследвания за поетапното възобновяване на придвижването, е мнението на експертите.

След като има точна количествено-стойностна сметка за нужните ремонтните работи АПИ ще предяви иск към притежателя на предприятието, направил нерегламентираното бунище и провокирало пожара. Днес Агенция „ Пътна инфраструктура “ внесе сигнал в Районна прокуратура - Дупница против притежателя на цеха. В него се показва, че под моста на Автомагистрала „ Струма “ при 62-ри километър непозволено са били струпани леснозапалими боклуци. В сервитута на пътя, включващ съгласно Закона за пътищата проекцията на оборудването плюс два метра ограничаващи линии от двете му страни, е неразрешено депонирането на боклуци.

Преминаването в сектора от Автомагистрала „ Струма “ сред п. в. „ Дупница “ и п. в. „ Бобошево “ остава лимитирано в двете направления. Трафикът се пренасочва по обходен маршрут от п. в. „ Дупница “ по път I-1 (E-79) до п. в. „ Бобошево “ на Автомагистрала „ Струма “ и назад.

По предписание на ръководителя на Управителния съвет на Агенция „ Пътна инфраструктура “ Георги Терзийски на шефовете на всичките 27 регионални пътни ръководства в страната е разпоредено до 23 август да извършат обход на всички уреди за съществуване на нерегламентирано потребление на пространството под оборудванията и прилежащия сервитут.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР