Движението по бул. Христофор Колумб ще бъде възстановено изцяло в

...
Движението по бул. Христофор Колумб ще бъде възстановено изцяло в
Коментари Харесай

Пускат бул. Христофор Колумб в понеделник, ремонтът по България приключва по-рано

Движението по бул. " Христофор Колумб " ще бъде възобновено напълно в понеделник, заяви през днешния ден зам.-кметът на София Евгени Крусев при инспекция на място. Днес стартира полагането на износващия слой асфалт на булеварда. Работата ще продължи до късните часове, с цел да не се прекъсва софтуерния развой, добави той.

Асфалтирането завършва през днешния ден, за на следващия ден остават довършителни действия - полагане на маркировка и слагане на отвесна сигнализация.

Изграждат се нови пътни платна, улично осветяване и тротоари. Гаранцията на обекта е 5 години.

Във вторник стартира ремонтът на " Източна дъга " в сектора от кръговото на ул. " Продан Таракчиев " до квартал " Христо Ботев ". Движението ще бъде затворено напълно , като ще се пропущат единствено колите на хора с офиси в региона.

В момента се асфалтират пътните платна на бул. " България ", текат ремонтните работи по бул. " Пенчо Славейков " и бул. " Арсеналски ". Целта ни е главните поправки да приключат за първия образователен ден, когато трафикът ще се усили, сподели още Крусев.

По бул. " България ", сред бул. " Ив. Гешов " и бул. " Г. Делчев ", стартира полагането на биндера - първият пласт асфалт над металната мрежа, която се инсталира върху основата за по-голяма резистентност. Ремонтът на платното в посока кв. “Бояна ” ще приключи до края на идната седмица , заяви столичният кмет Йорданка Фандъкова.

Вероятно това ще стане още в средата на другата седмица, по-рано от плануваното, предвижда Кусев.

" Очакваме в средата на другата седмица придвижването да бъде обърнато и да се пусне трафикът по готовото пътно платно, до момента в който се затвори другото за ремонт. По график на 9 септември би трябвало да бъде подготвена безусловно цялата права и трафикът да бъде омекотен преди първия образователен ден ", сподели той.

Интензивно се работи и на ул. " Граф Игнатиев ". В момента се построява релсовият път в зоната на кръстовището на ул. " Граф Игнатиев " с ул. " Г. С. Раковски ". Очакваме при започване на септември кръстовището да бъде готово. В момента се редят плочки по площад " Славейков " и по площад " Гарибалди ", сподели Кусев.

Работи се в градинката на църквата " Свети Седмочисленици ", като напълно обектът ще завърши в края на октомври.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР