Движението по бул. Девня ще бъде ограничено утре, съобщи кметът

Движението по бул. Девня ще бъде ограничено утре, съобщи кметът ...

Спират временно движението по бул.Девня, пускат новото елипсовидно кръстовище до дни.

Движението по бул. "Девня" ще бъде ограничено утре, съобщи кметът на Варна Иван Портних, предаде репортер на Varna24.bg.

Той уточни, че в началото на следващата седмица движението по новото елипсовидно кръстовище ще бъде пуснато в пълен обем. Ето и подробности, предоставени от пресцентъра на Община Варна:

Във връзка с приключването на асфалтовите и пътни дейности по изграждането на кръговото кръстовище на ул. "Девня" с бул. "Васил Левски" ще бъде въведена временна организация на движението от 21.05.2020 (четвъртък) до 25.05.2020 г. (понеделник) включително. Периодът е съобразен с наличието на 3 почивни дни, с цел минимизиране неудобството за гражданите. Предвижда се пълно затваряне на ул. "Девня“ в обхвата на строежа – в участъка от бул. "Република“ до ул. "Г. Пеячевич“. Булевардът се използва за трасе на транзитното товарно движение, което по време на строителство ще бъде пренасочено по обходни маршрути, уточниха от пресцентъра на Община Варна.

В участъка на ул. "Девня“ от ул. "Г. Пеячевич“ до северен пътен възел на Аспарухов мост движението ще се осъществява еднопосочно към Аспарухов мост. Движещите се по ул. "Девня“ в посока гр. Девня от пътния възел на Аспарухов мост ще бъдат пренасочвани обратно към центъра на града.

Затворено за движение става локалното платно на бул. "Васил Левски“ в посока ул. "Девня“ от моста при ул. "Свобода“, както и северното платно на директното трасе на бул. "Васил Левски“ от бул. "Владислав Варненчик“ до ул. "Девня“.

За да гледате видеото, трябва да активирате Javascript.

Източник: varna24.bg