Движението по автомагистрала Тракия“ в района на Ихтиман бе възстановено

...
Движението по автомагистрала Тракия“ в района на Ихтиман бе възстановено
Коментари Харесай

Възстановено е движението по АМ "Тракия" при Ихтиман

Движението по автомагистрала „ Тракия “ в региона на Ихтиман бе възобновено през днешния ден преди обед и в двете направления след краткотрайни ограничавания поради верижни злополука и задимяване

Тази заран за към три часа придвижването по „ Тракия “ бе спряно и в двете направления поради задимяване от сметището край Ихтиман и станалата верижна злополука с 5-има потърпевши, трима от които са настанени в лечебните заведения „ Света Анна “ и ВМА в София. След това автомагистралата още веднъж бе отворена, само че за малко, след което още веднъж секторът бе затворен.

Двама от потърпевшите - жена и мъж, са признати в Спешното поделение на болница „ Св. Анна “ в София, нормализирани са и контактни, оповестиха от болничното заведение. Третият, мъж на 30 години, е във ВМА, с травма на главата и кръвоизлив.

Говорителят на Спешната помощ Катя Сунгарска заяви за „ Хоризонт “, че към мястото на злополуката са били изпратени 7 екипа коли за спешна помощ, работата им е била затруднена от влошената видимост в региона.

Директорът на ОДМВР София - старши комисар Николай Спасов, сподели, че сигналът за злополуката с присъединяване на пет коли и един камион е подаден в  5.00 часа сутринта.

„ Пострадали са пет индивида, а от тримата потърпевши по-тежко потърпевш е единствено един - с контузия на главата, обработват го сега в софийските лечебни заведения. Много е тежка обстановката от позиция на атмосферните условия, видимост в действителност нулева “, добави той.

Заради случая придвижването по посока Пловдив бе спряно. Обходният маршрут бе през Ихтиман - Церово - Септември и Злокучене. В посока София също имаше обезпечен обходен маршрут през Пазарджик.

Задимяване от сметището и ниска мъгла в региона на Ихтиман мощно затрудняват придвижването по автомагистралата още от нощес.

Директорът на Пожарната – основен комисар Николай Николов, изясни, че ограничаването, което е било въведено тази заран, е избавило живота на доста хора, които са щели да пътуват в тежките условия по Автомагистрала “Тракия “.

„ Сметището гори, продължава неговото гасене. Да се съблюдават напътствията - има безапелационни знаци, които споделят - при мъгла не повече от 50. Това ограничаване предотврати жертви на пътя “.

Няколко са настъпилите пътни произшествия, като един от тях е верижната злополука, оповестиха от Министерство на вътрешните работи.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР