Движението по 6,5 км от автомагистрала "Струма" след Благоевград ще

...
Движението по 6,5 км от автомагистрала "Струма" след Благоевград ще
Коментари Харесай

Пускат по-рано движението по 6.5 км от АМ Струма след Благоевград

Движението по 6,5 км от автомагистрала "Струма " след Благоевград ще бъде пуснато по-рано от плануваното. В финален стадий са строителните работи в сектор, част от лот 3.1 на аутобана сред Благоевград и правата преди бъдещия тунел "Железница ". Целта е да се облекчат пътуващите към Гърция при идните почивните дни и дейния летен сезон. Това оповестиха от Министерството на районното развиване и благоустройството откакто Петя Аврамова инспектира дружно с ръководителя на Управителния съвет на Агенция "Пътна инфраструктура " Георги Терзийски строителните действия по сектор 1 от лота, който стартира от края на построения през ноември 2015 година лот 2 Дупница - Благоевград и продължава до новоизградения пътен възел "Благоевград-Юг ", който се намира след ел.подстанцията на основен път Е-79. Дължината на правата е към 6.5 километра. Чрез нея ще се заобикаля влизането в Благоевград и основаването на тапи в градските кръстовища, което ще спести време на пътуващите и ще разтовари града от сериозен трафик.

Лот 3.1 е с обща дължина 12.6 километра. Проектът включва осъществяването на два сектора, като работата по втория продължава.

Вече е завършило и преместването на археологическите находки, които бяха разкрити по трасето на автомагистралата край село Покровник. Индикативната стойност на осъществяваните действия по пренасяне и теренна консервация на археологическите полезности, както и построяването на подпорна стена за отделянето им от трасето на автомагистралата, е 1.2 млн. лв.. На идващ стадий, отвън компетенциите на АПИ, ще бъде изработването на интегрирана консервация на археологическия парк и план за цялостното му експониране и социализация.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР