Движението по 6,5 км от АМ Струма“ след Благоевград ще бъде

...
Движението по 6,5 км от АМ Струма“ след
Благоевград ще бъде
Коментари Харесай

Пускат движението по 6,5 км от АМ „Струма“ след Благоевград

Движението по 6,5 км от Автомагистрала „ Струма “ след Благоевград ще бъде пуснато по-рано от предвиденото. В финален стадий са строителните работи в сектор, част от лот 3.1 на Автомагистрала „ Струма “ сред Благоевград и правата преди бъдещия тунел „ Железница “. Целта е да се облекчат пътуващите към Гърция при предстоящите почивните дни и дейния летен сезон.

Това разгласи министърът на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова, която инспектира дружно с ръководителя на Управителния съвет на Агенция „ Пътна инфраструктура “ Георги Терзийски строителните действия по участък 1 от лота, който стартира от края на построения през ноември 2015 година лот 2 Дупница – Благоевград и продължава до новоизградения п.в. „ Благоевград-Юг “, който се намира след ел.подстанцията на главен път Е-79. Дължината на правата е около 6.5 км. Чрез нея ще се избягва влизането в Благоевград и основаването на тапи в градските кръстовища, което ще спести време на пътуващите и ще разтовари града от сериозен трафик.

Лот 3.1 е с обща дължина 12,6 км. Проектът включва осъществяването на два сектора, като работата по втория продължава.

Вече завърши и преместването на археологическите находки, които бяха разкрити по трасето на автомагистралата край село Покровник. Индикативната стойност на осъществяваните действия по преместване и теренна консервация на археологическите полезности, както и изграждането на подпорна стена за отделянето им от трасето на автомагистралата е 1,2 млн.лв. На следващ етап, отвън компетенциите на АПИ, ще бъде изработването на интегрирана консервация на археологическия парк и проект за цялостното му експониране и социализация.

Източник: www.api.bg
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР