Движението по 14-километров участък от автомагистрала Струма в посока Дупница

...
Движението по 14-километров участък от автомагистрала Струма в посока Дупница
Коментари Харесай

Гаранционен ремонт спира движението по 14 километра от "Струма" в посока Дупница

Движението по 14-километров сектор от автомагистрала " Струма " в посока Дупница се стопира от на следващия ден до 29 ноември, оповестиха от организация " Пътна инфраструктура ". Ограничението е за правата от пътен възел " Долна Диканя " до пътен възел " Дупница – Север ", а затварянето е поради ремонт на фуга на оборудване при 46-ти километър.

Трафикът за Дупница от пътен възел " Долна Диканя " ще се насочва по остарелия път (Е-79) като връщането на автомагистралата ще става при пътен възел " Дупница – Север ".

Ремонтът на фугата се извършват от фирмата-изпълнител и са за негова сметка, като част от гаранционното обслужване на правата, прецизират от пътната организация. Тази част от автомагистрала " Струма " беше публично открита на 23 юли 2013 година по време на първия мандат на ГЕРБ. Тя беше построена от консорциум " Струма – I ", в който влизаха италианската " Импреза " и българските " Главболгарстрой – Инфраструктурно строителство " и " Пътстрой 92 ". Изграждането на целия Лот 1 (от Долна Диканя до Дупница) струваше малко над 58.53 млн. лв. без Данък добавена стойност.

Това е втори гаранционен ремонт на този сектор, откакто през април 2015 година пропадна платното в посока София, малко след изхода от Дупница.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР