Движението на влаковете остава, няма промяна в графика. Продажбата на

...
Движението на влаковете остава, няма промяна в графика. Продажбата на
Коментари Харесай

Влакове се движат, вагони се дезинфекцират, но няма пътници

Движението на влаковете остава, няма смяна в графика. Продажбата на влакови билети е спаднала обаче с четири пъти. Дезинфекция се реализира всекидневно във вагоните и се съблюдава отдалеченост в купетата. Това стана ясно от думите на транспортния министър Росен Желязков ефира на утринния блок на bTV.
Организирането на пътническия превоз е в затруднено състояние. По думите на министъра общото, което се следи, е затрудненост при обслужване на заеми и лизингови задължения на превозвачите при превоза, който е обвързван с транспорт на пасажери.
Министър Желязков сподели, че от град до град пътуват рейсове, само че няма пасажери, които да ги употребяват, което затруднява извънредно доста сектора. Международните транспорти са тотално спрели, а междуселищните са без доход. Министърът разясни, че ангажимент на кметовете е да беседват за схемите с превозвачите, с цел да не се натрупат оперативни разноски, само че и да има най-малък превоз най-малко до труднодостъпните региони. Има мощна редукция на линиите - тук-там, където е имало линия по два или три пъти дневно, в този момент курсът е редуциран до един, обясни Росен Желязков. 
По схемата 60 на 40 министърът уточни, че е използвана и за превозвачите и тя ще бъде адаптирана според от обстановката в превоза. Хипотезата за всеобщи банкрути би била релавантна тогава, когато не са взети ограничения, сподели министър Желязков. Тези привозвачи, които имат усложнения с подхванатите ограничения, ще имат съответния съответен метод да бъдат подкрепени, обясни още транспортният министър. 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР