Движението на входа на Пернике, както и на АМ Люлин

...
Движението на входа на Пернике, както и на АМ Люлин
Коментари Харесай

3 часа блокада на Перник и АМ Струма

Движението на входа на Пернике, както и на Автомагистрала " Люлин " беше блокирано за близо 3 часа от протестиращите. Те са срещу идното нарастване на " Гражданска отговорност " и против високите цени на горивата. Протестиращите през днешния ден още веднъж се събраха в кв. " Изток " и по-късно блокираха придвижването, отбелязва Българска национална телевизия.

Блокадата продължи близо 3 часа. Тя завърши към 21 часа.

Протестът минава умерено, само част от протестиращите хвърляха бомбички и пиратки.

 Горанов оповестява ограничения за по-голяма бистрота в ценообразуването на горивата
Горанов оповестява ограничения за по-голяма бистрота в ценообразуването на горивата

Ще задължим всеки един търговец на дребно на горива, когато издава фискален бон

Точно в 18.30 часа десетки коли, подредени в автошествие, дойдоха на пътния възел, свързващ автомагистралите " Струма " и " Люлин " с входа на Перник през квартал " Църква " и входа на София през Драгичево и Владая. Блокадата докара до опашки от изчакващи коли и тежкотоварни камиони, прецизира БНР.

Освен за цената на бензина, хората показват недоволството си и от нарастването с до 30% на налога за старите коли , както и от повишението на цената на наложителната за колите застраховка " Гражданска отговорност ".

 Протести в страната против цената на горивата и оставането на Валери Симеонов
Протести в страната против цената на горивата и оставането на Валери Симеонов

За 23-ти следващ ден майките на деца с увреждания желаеха оставката на Симеонов

Протестът е проведен в обществените мрежи, протича спокойно и със засилено наличие на жандармерия и полиция. От няколко дни хиляди хора в цялата страна показват недоволството си , а с цел да бъдат чути настояванията им, блокадите на някои съществени пътни артерии продължиха с часове, което докара до транспортен безпорядък.

Междувременно от Министерство на вътрешните работи припомниха, че няма митинг, който да позволява блокирането на автомагистрали и основни пътища.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР