Движението на талибаните, което контролира Афганистан, обеща да осигури свобода

...
Движението на талибаните, което контролира Афганистан, обеща да осигури свобода
Коментари Харесай

Талибаните обещават свобода на медиите и финансова подкрепа за журналистите

Движението на талибаните, което управлява Афганистан, даде обещание да обезпечи независимост на медиите и финансова поддръжка за публицистите в страната, заяви „ Интерфакс “.

„ В Афганистан медиите могат да работят и излъчват свободно в границите на закона “, сподели краткотрайно изпълняващият длъжността заместник-министър на културата и информацията на Афганистан Забиула Муджахид в изказване, оповестено в обществените мрежи в Световния ден на свободата на печата.

„ Прекратяването на медийната активност след изтеглянето на американските войски се дължи на загубата на финансирането им от непознати сили и посолства за техните лични цели “, сподели водачът на придвижването. Той увери медиите и публицистите, че с всички сили ще им помогне да решат финансовите си усложнения.

Според него сега нито един публицист не е в афганистанските затвори.

„ Когато публицист е извикан в способените органи за информация и уточнения, това не значи безусловно изтезания или отнемане от независимост. Опасенията на някои кръгове в това отношение не са оправдани. Ислямското емирство ще продължи да получава поддръжка от медиите ", сподели още Муджахид.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР