Движението на моторни превозни средства към столицата е интензивно. Очакват

...
Движението на моторни превозни средства към столицата е интензивно. Очакват
Коментари Харесай

Над 100 000 автомобила се прибират към столицата


Движението на моторни транспортни средства към столицата е интензивно. Очакват се над 100 000 автомобила да влязат в столицата до тази вечер. Това заяви началникът на отдел „ Пътна полиция “ – Столична дирекция на вътрешните работи Тенчо Тенев.

За София са станали 25 леки ПТП, което е малко, нямаме тежки произшествия. Снощи водач на лек автомобил, движейки се в посока бул. „ Черни връх”, вижда таралеж на пътното платно, лидерът стопира, с цел да махне таралежа, само че различен автомобил го е блъснал. Мъжът е в „ Пирогов” с травма на дясното рамо, заяви още Тенев.

Създадена е организация на придвижването за прибиращите се към София. Центърът за градска подвижност контролира кръстовищата. На място предпочитано пускаме придвижването по линията Пловдив-София. На всички входове на София е натоварено все още, само че по-натоварено е в Панчарево, в посока „ Младост” сега. На Владая са пуснати две ленти в посока София. Двупосочно е придвижването и при свлачището по Автомагистрала Люлин. Там също има полицейски екипи, които подкрепят придвижването, акцентира Тенев. Той добави, че на-вероятно и на следващия ден сутринта хората ще се прибират. „ Уверяваме всички, че отново ще имаме полицейски екипи на всички входове на София и на следващия ден. Доста хора карат в плътни колони и може би най-вероятната причина за всички катастрофи, които видяхме през днешния ден, е неспазена отдалеченост и несъобразена скорост. Верижните произшествия се случват тъкмо заради неспазване на отдалеченост, добави още Тенчо Тенев.

Вчера от Пътна полиция са хванали шестима водачи на моторни транспортни средства, които са карали след приложимост на алкохол – трима от тях са били с над 1,2 промила алкохол в кръвта.

Натоварено е придвижването и през граничните пунктове. По пътищата в страната има някои ограничавания, поради многото прибиращи се в последния почивен ден коли. До 20 ч. през днешния ден се лимитира придвижването на камионите над 12 тона по автомагистралите и най-натоваренитe пътища. Целта е повишение на сигурността при пътешестване и увеличение на пропускателната дарба на инфраструктурата. Необходимо е водачите да карат деликатно и със съобразена скорост, спазвайки въведените ограничавания, пътната сигнализация и напътствията на „ Пътна полиция “, която следи и подхваща нужните дейности за организацията на трафика. /БГНЕС
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР