Движението на кръстовището между улиците Цар Симеон I“ и Генерал

...
Движението на кръстовището между улиците Цар Симеон I“ и Генерал
Коментари Харесай

В Бургас монтираха умен светофар

Движението на кръстовището сред улиците „ Цар Симеон I “ и „ Генерал Гурко “ в Бургас ще се контролира от интелигентен светофар. Модерната уредба е адаптивна и може сама да дефинира продължителността на светлинните знаци по отношение на натовареността на трафика в другите направления. По този метод напредването в час пик на това основно кръстовище ще става по-бързо и ще се избегнат огромните тапи.

Натовареността на трафика се регистрира посредством вградени в асфалта специфични индуктивни рамки. На базата на записаната от тях информация, адаптивното устройство ще настройва продължителността на светлинните сигнали за всички участници в придвижването.
Вече стартираха 72-часовите проби на новоизградената светофарна уредба на кръстовището. Заради въвеждането й се постановат промени в организацията на придвижването по ул. „ Генерал Гурко “, в сектора от бул. „ Стефан Стамболов “ до ул. „ Цар Симеон I “ – от еднопосочно то става в двете посоки.

В същия сектор по ул. „ Генерал Гурко “ се не разрешава прекъсването на коли.
През февруари новият светофар ще проработи непрекъснато. Изграждането му е част от концепцията на Община Бургас за въвеждане на интелигентни градски решения.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР