Движението на камионите над 12 тона по автомагистралите и най-натоваренитe

...
Движението на камионите над 12 тона по автомагистралите и най-натоваренитe
Коментари Харесай

Спират движението на камионите над 12 тона

Движението на камионите над 12 тона по автомагистралите и най-натоваренитe пътища се лимитира през днешния ден от 14.00 до 20.00 ч., заяви пресцентърът на организация " Пътна инфраструктура ". Целта е повишение на сигурността и увеличение на пропускателната дарба на инфраструктурата в края на петте почивни дни за Коледа.

Шофьорите би трябвало да потеглят на път с коли, готови за зимни условия, да карат деликатно и със съобразена скорост, да не подхващат рискови изпреварвания и да съблюдават въведените ограничавания, пътната сигнализация и напътствията на " Пътна полиция ", която следи и подхваща нужните дейности за организацията на придвижването.

Агенция " Пътна инфраструктура " приканва водачите да карат рационално, да съблюдават разпоредбите за придвижване и да не употребяват спешните ленти по автомагистралните сектори за по-бързо напредване. Рисковото и прочувствено шофиране не подсигурява по-бързо и малко пътешестване, само че заплашва живота и здравето на всички останали, които съблюдават разпоредбите.

Ограничено ще е прекосяването на камионите над 12 тона по следните сектори от републиканската мрежа: автомагистралите; пътя с. Ребърково - Ботевград, като придвижването се пренасочва по пътя Ребърково - Своге - Софийски околовръстен път в посока София; Благоевград до Граничен контролно-пропусквателен пункт Кулата; пътен възел " Коритна " - Велико Търново - Шумен; Русе - Велико Търново; Граничен контролно-пропусквателен пункт Калотина - София; Варна - Бургас; Околовръстен път на град София; Бургас - Царево. Забраната не важи за МПС, пренасящи бързоразвалящи се хранителни артикули и товари на температурен режим, живи животни и рискови товари.

За облекчение на трафика през Владая и повишение на пътната сигурност през светлата част от денонощието ще има две ленти за влизащите в София по основен път Е-79. Временната организация е от км 278+910 до 282+038 и от пътен възел " Даскалово " до кръстовище " Драгичево ". По този метод идващите в столицата водачи ще могат да пътуват по-удобно и безвредно. Алтернативен маршрут на първокласния път през Владая е автомагистрала " Люлин ".

Всички жители и транспортни компании могат да получават информация за настоящата пътна конюнктура от интернет страницата на АПИ - www.api.bg, и когато и да е от денонощието на тел. 0700 130 20 в АПИ. В организацията целогодишно при 24-часов режим работи Ситуационен център, който събира и обобщава данните за положението на републиканските пътища.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР