Движението на индивидуални електрически превозни средства, каквито са и ел.

...
Движението на индивидуални електрически превозни средства, каквито са и ел.
Коментари Харесай

Забраняват ел. тротинетки в пешеходните зони във Варна?

Движението на самостоятелни електрически транспортни средства, каквито са и ел. тротинетки, да бъде неразрешено в пешеходни зони и паркове. Ограничението да бъде включено в новата Наредба за публичен ред. Това взеха решение членовете на комисията по благоустройство и комунални действия към локалния парламент, които дадоха утвърждение за плана на документа на днешното си съвещание, съобщи кореспондент на Moreto.net.

Предложението за допълнение към наредбата пристигна от общинския консултант Руслан Влаев. По думите му ел. тротинетки стават от ден на ден, движат се безусловно безотговорно и с висока скорост.

„ Голям е пропускът, че въпросът с самостоятелните електрически транспортни средства, не е включен в плана за наредбата. За страдание няма по какъв начин да направляваме скоростта на ел. тротинетки, които са закупени на свободния пазар, тъй като те нямат заложено ограничаване за придвижване до 25 км/ч, каквато е допустимата скорост по закон. Една обща възбрана за придвижване в пешеходните зони е задоволителна. ", разяснява зам. - кметът Тодор Иванов.
Христо Атанасов предложи да се дефинира съответно зоната, която е пешеходна и границите да се обозначат с табела.

Руслан Влаев посочи, че възбраната не би трябвало да важи за регионите, където има велоаели, тъй като следва ел. тротинетки да се движат по тях, само че да е в действие и за Морската градина и всички паркове в града.

Окончателният тип на Наредбата за публичен ред ще бъде прегледан на съвещание на правната комисия към Общински съвет по-късно през днешния ден. След това би трябвало да бъде подложена на гласоподаване на идна сесия на локалния парламент.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР