Движението на автомобили в сръбската столица бе блокирано днес в

...
Движението на автомобили в сръбската столица бе блокирано днес в
Коментари Харесай

Таксиметрови шофьори блокираха Белград

Движението на коли в сръбската столица бе блокирано през днешния ден вследствие на протестна акция на белградските таксиметрови водачи, протестиращи срещу сръбския аналог на услугата Uber - CarGo, заяви ТАСС, представена от Българска телеграфна агенция.

Протестът стартира в 14 часа локално време и ще продължи до 17 часа. Общественият превоз в града не работи, рейсовете са паркирани край улиците като водачите чакат края на протестната акция, с цел да продължат работа. Според локалните медии един от спрените рейсове е бил подкаран от младеж, който се повозил на него, до момента в който не бил спрян от полицията в другия завършек на града. В момента в Белград се организира 141-та асамблея на Интерпарламентарния съюз като обезпечаването на сигурността на делегациите още повече усложнява транспортната обстановка.

Президентът на Сърбия Александър Вучич доскоро стартира среща с представители на таксиметровите сдружения, които от дни стачкуват. Очаква се известие след диалозите, съобщи Танюг. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР