Движението на автомобили с бензинови и дизелови двигатели на територията

...
Движението на автомобили с бензинови и дизелови двигатели на територията
Коментари Харесай

Франция готви закон за забрана на бензиновите и дизеловите коли

Движението на коли с бензинови и дизелови мотори на територията на Франция ще бъде неразрешено през 2040 година Това разгласи министърът на превоза на страната Елизабет Борн.

Изказвайки мнението си за закона за подвижността, тя означи, че построяването на голям брой зарядни станции из цялата страна ще помогне за увеличение на известността на колите, задвижвани от електричество, написа automedia.investor.bg. Съответно, това ще улесни и влизането с мощ на възбраната на транспортните средства с бензинови и дизелови мотори.

Още преди 2 години към този момент някогашният министър на околната среда на Франция - Никола Юло, предложи да се забранят всички коли с мотори с вътрешно горене. Идеята на управляващите в страната е тя да стане изцяло самостоятелна от изкопаемите източници на сила през 2040 година

"Още от момента на стъпване в служба на президента Макрон стартира да работи нов проект за климата, която следва да бъде завършен по законов ред ", сподели още министър Борн в изказването си. И добави, че този проект ще разреши на жителите на многоетажни домове публично да изискат слагането на зарядни станции.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР