Движението #MeToo обяви, че решението било отвратително“, на фона на

...
Движението #MeToo обяви, че решението било отвратително“, на фона на
Коментари Харесай

#METoo: Решението да се връчи `Златна палма` на Ален Делон е отвратително

Движението #MeToo разгласи, че решението било „ непоносимо “, на фона на онлайн петиция, в която 83-годишният артист е разказан като " расист, хомофобски женомразец “.

Известният артист призна, че е удрял дами през ноември, когато беше разпитан по френската телевизия за искове за домашно принуждение от отчуждения си наследник Ален-Фабиан Делон.

" Ако един пестник е мъжкарско, то аз съм мачо ", сподели Делон, добавяйки, че дами са го удряли и че в никакъв случай не е " размазвал " жена.

Синът му сподели, че звездата е бил майка му, като ѝ счупил осем ребра и два пъти носа. Друг от синовете на Делон - Антъни, по-рано този месец удостовери в Инстаграм, че е бил затворен в клетка с кучета от татко си като дете.

Въпреки несъгласията и проведената в Америка онлайн петиция срещу решението, от фестивала декларират, че ще отличат Делон със „ стопроцентов възторг “. Тиери Фремо, артистичен шеф на форума, отбрани решението на борда.

„ Няма да връчим на Ален Делон Нобелова премия за мир. Награждаваме го с почетна „ Златна палма “ за кариерата му на артист. Делон има право да изрази своето мнение, не че се съгласявам с него. Очевидно филмовият фестивал в Кан осъжда изявленията му, само че не може да осъди правото на независимост на словото. Сложно е да съдиш неща, казани преди няколко години, през актуалната призма. “
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР