Движението, което набира скорост и според специалисти в областта на

...
Движението, което набира скорост и според специалисти в областта на
Коментари Харесай

Какво е body neutrality?

Движението, което набира скорост и съгласно експерти в региона на психологичното здраве е даже по-ефективно от досегашното body positivity, съществува в обществените усещания едвам от 5 години. Свързваме го с името на Ан Поариер, която през 2015 година стартира да води body neutrality стратегии в разнообразни wellness курорти и центрове. 

Body neutrality обаче не е единствено за защити дами, които посещават семинари в спа курорти. Повече вътрешна настройка , в сравнение с общ брой от правила, body neutrality възприема тялото като тип " транспортно средство " и се концентрира върху това какво тялото ни може да прави, в сравнение с върху метода, по който наподобява . Вместо да се вглеждаме в огледалото в търсене на тези черти, които харесваме, и пренебрегвайки други, които не харесваме, да възприемем неутрална настройка – това означава да мислим за тялото си като за средство , посредством което претърпяваме света. Например – пътуваме, опитваме нови забавни храни, прегръщаме хората, които обичаме, караме колело или пък ски, танцуваме, смеем се, четем, практикуваме заниманията си и така нататък

Психолози, терапевти и хора, които работят с хранителни разстройства, прегръщат концепцията, като изясняват, че body neutrality значи:  просто да бъдем, без да съдим с позитивен или негативен знак. Според актуалната логика на психиката, да повтаряме нещо, в което не сме изцяло уверени (например: " Обичам тялото си! " ) може да породи даже още повече тревога. 

Body neutrality, въпреки това, ни споделя, че не е нужно нито да ненавиждаме, нито да обичаме телата си  – а просто да сме признателни за това, което те вършат за нас. Това прави допустимо да се грижим за тях, без да чакаме никакъв различен резултат, с изключение на този да се усещаме витални и тонизирани. 

 
3 неща, с които да дадем старт на смяната в живота си 

 

 
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР