Движението "жълти жилетки" е уникално. Протестите нямат лидери, обикновено като

...
Движението "жълти жилетки" е уникално. Протестите нямат лидери, обикновено като
Коментари Харесай

Експерти коментираха протестите във Франция и движението жълти жилетки

Движението "жълти жилетки " е неповторимо. Протестите нямат водачи, нормално като представители излизат обществено слаби хора, които едвам свързват месеца. Това съобщи Любов Панайотова, шеф на Европейския институт, в утринния блок на Българска национална телевизия.

"Франция е неповторима със своите митинги, там от години има такива против високите цени на горивата. Еманюел Макрон не е измислил повдигането на налога за горивата, преди него също се пробваха да вкарат тази концепция. Макрон няма потребен ход, няма и с кого да договаря. Каквито и стъпки да предприеме, "жълтите жилетки " няма да ги одобряват ", сподели още по тематиката някогашният зам.-министър на външните работи Милен Керемедчиев.

"Нерационална искане от протестиращите е тотална промяна на политиката и повдигането на минималната заплата. Много е значимо през днешния ден какво изявление ще направи Макрон. Ще забележим какви отстъпки ще направи през днешния ден френският президент ", добави Любов Панайотова.

"Не би трябвало в България да се опасяваме от настроенията във Франция само че би трябвало да отчетем настройката в политиката ", разяснява Панайотова.

"Настроенията в Европейски Съюз "за " и "против " Еманюел Макрон са доста спорни. Той има две страни - мощната персона, която е нужна на Европа, само че и президентът, който се конфронтира ". приключи Керемедчиев.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР