Движението и чистият въздух са един от начините за предпазване

...
Движението и чистият въздух са един от начините за предпазване
Коментари Харесай

Има отлив и от походите сред природата заради страха от вируси

Движението и чистият въздух са един от методите за предотвратяване от заболявания и повишение имунитета на организма. В това е уверен Владимир Димитров, който е ръководител на съдружие " Зелена Странджа ". Той с паника отбелязва, че страхът от болест с ковид въздейства и на хората, които посещават постоянно походите в планината.
Actualno.com беседва с него във връзка идни събития на организацията: “Много хора ме питата по отношение на ограниченията, които се вземат против ковид дали е уместно придвижването навън, на чист въздух и слънце. Смятам, че е доста уместно. Въпреки това приканвам хората, в случай че някой се усеща болен да не идва от съображения за сигурност. Тези които се включат да пътуват до началната точка с персонални коли, а не с проведения превоз. Трябва да се съобразяваме с ситуацията, не можем да пренебрегнем заплахата. Но самото придвижване и фактът, че не сме един до различен не би трябвало да се подценяват, въпреки всичко е потребно за имунитета на всички да дишат чист планински въздух “.
Походите, които ще се проведат тази събота и неделя са за нанагорнище на връх Коджа кая - Голямата канара и Уч кая - Малката канара, подсичане на Орта кая - Средната канара.
В събота участниците в похода ще могат да видят красиви гледки в Източна Стара планина, а в неделя да създадат пешеходен поход в Странджа.
Скалисти върхове и неописуеми гледки към близките села и язовир Цонево са част от прекарването, споделя още Владимир Димитров.
Въпреки това установи, че има отлив даже от този тип прояви и изцяло схваща хората. „ Тези които идват обаче, постоянно остават удовлетворени “, прибавя еко деятелят.
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР