Движението е наглед скромно име, но с него ще се

...
Движението е наглед скромно име, но с него ще се
Коментари Харесай

С офис в Брюксел бившият стратег на Тръмп ще помага на популистите в ЕС на изборите през 2019 г.

Движението " е привидно непретенциозно име, само че с него ще се отбелязя новата организация на някогашния основен пълководец и консултант на американския президент Доналд Тръмп, което ще стартира работа в Брюксел.

С нея Банън ще оказва помощ на националпопулистки партии да образуват политики и да споделят опит за способи като таргетиране на гласоподаватели посредством потребление на персонални данни. Това споделя самият Банън в изявление за американското издание The Daily Beast.

От ноември той ще прекарва половината от времето си в Европа, където ще наеме 10 души като част от плана " Движението ". " Всички са съгласни, че идващият май ще е от голяма значимост, че това е първият конфликт на континентално равнище сред популизма и партията Давос, " споделя още Банън, имайки поради Световния стопански конгрес.

До една трета от местата

Групата " Европа на свободата и директната народна власт " има 43-ма от 751 евродепутати, само че съгласно Банън популистка " супергрупа " би могла да получи до една трета от местата, в случай че има нужната поддръжка. " Ще ръководи десният популистки шовинизъм... Ще има самостоятелни национални страни със лични идентичности, лични граници, " прибавя той.

Бившият консултант на Тръмп, капиталов банкер и съосновател на уеб страницата Breitbart News твърди още, че не са му нужни значими запаси, с цел да повлияе на европейската политика. Дава образци с акцията за Брекзит, с бюджет към 7 млн. лири, или тези на популистките партии " Пет звезди " и " Лигата " в Италия.

" Със 7 млн. лири не можеш да си купиш нищо. Не можеш да си купиш данни от " Facebook ", не можеш да си купиш реклами... А петата най-голяма стопанска система в света бе изкарана от Европейски Съюз за 7 млн., " изяснява той. Продължава с " Пет звезди " и " Лигата ", които с кампанияъ " със личните си кредитни карти... поеха контрола над седмата най-голяма стопанска система в света. Това е полуда! "

Кой може да взе участие

По думите на Банън групата ще е отворена за крайнодесни обединения, само че не всички. " Не мислим да включваме етнонационалистически партии, макар че хора като " Шведските демократи " или " Истинските финландци " са съвършени претенденти. "

Плановете за основаване на " Движението " и за потребление на таргетиране посредством данни на консуматори, събрани през обществени мрежи, идва след абсурда към работата на Банън и компанията " Кеймбридж аналитика ", злоупотребили с данни в акцията за президентските избори в Съединени американски щати.

Организацията на Банън, която ще набере още чиновници след вота (и те ще станат 25 души), ще цели да съперничи на " Отворено общество " на милиардера и човеколюбец Джордж Сорос. " Сорос е брилиантен... Зъл, само че брилянтен, " счита Банън.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР