Движение Талибан“ е подкупвало през 2020 г. афганистански чиновници и

...
Движение Талибан“ е подкупвало през 2020 г. афганистански чиновници и
Коментари Харесай

Талибаните са подкупвали военни да предадат оръжието си

Движение " Талибан “ е подкупвало през 2020 година афганистански служители и военнослужещи да предадат оръжието си или да се предадат, написа вестник „ The Washington Post “.

Според източник на изданието, държавните чиновници са описали договорката с талибаните като „ съглашение за преустановяване на огъня “, само че в реалност бойците са предложили пари против предаването на оръжието. За година и половина талибаните са съумели да се спогодят с служителите на равнище районни управляващи и административни провинции.
 Дахер Ламот: Никога не имало талибани, американците сътвориха такива и ги вкараха в Афганистан Дахер Ламот: Никога не имало талибани, американците сътвориха такива и ги вкараха в Афганистан
" През последните дни доста хора ме тагнаха в мнения и постове, като доста постоянно виждам да не се знае кои са талибаните. Талибани, у...

Вестникът твърди, че „ кулминационната точка “ в активността на талибаните с подкупването на властта е „ завладяващата серия от договаряния за капитулация на държавните войски “. Според чиновник на афганистанските служби, „ някои просто са желали пари “, а други са се споразумели с талибаните след подписването на съглашението от Доха сред придвижването и Вашингтон, предвиждащо изтеглянето на задграничните войски от Афганистан.

Много хора са считали, че талибаните ще се върнат неизбежно на власт след извеждането на войските и решили „ да си подсигурят място на страната на спечелилите “.

Ситуацията в Афганистан се изостри изключително мощно през последните седмици с настъпването на талибаните в огромните градове на страната. Снощи бе обявено, че бойците управляват всички гранични пунктове, а малко по-късно завзеха и столицата Кабул дружно с президентския замък.

Президентът Ашраф Гани разгласи, че е напуснал страната, с цел да „ предотврати клане “. Късно през нощта представителят на политическата част на придвижването Мохамед Наим разгласи, че войната в Афганистан е завършила.
 Президентът на Афганистан е напуснал страната? Президентът на Афганистан е напуснал страната?
Президентът на Афганистан Ашраф Гани е напуснал страната, по информация на афганистанския новинарски канал Tolo News, написа БГНЕС. От ка...

Още от АЗИЯ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР