Движение България на гражданите се стреми към широко дясно обединение

...
Движение България на гражданите се стреми към широко дясно обединение
Коментари Харесай

ДБГ иска трайно дясно обединение, не само за евровота

Движение България на жителите се стреми към необятно дясно обединяване освен за евровота, а за цялостен цикъл от избори. За нас няма значение дали един или различен ще взима огромната евродепутатска заплата, а дали ще решим най-дълбоките проблеми на хората през мощно наличие на десницата в Народното събрание и локалната власт. Това съобщи ръководителят на ДБГ Димитър Делчев по България Он Еър.

Само три месеца остават до евровота. Време е да спрем да акцентираме на приказките и срещите, а вместо това да стартираме с съответните дейности, добави той.

Според него ГЕРБ всеки ден нещо унищожават или анулират.

Вдигането на прага на преференциите, с което лишиха главно демократично право на гласоподавателя да гласоподава за персони, е единствено един от образците за това, сподели ръководителят на ДБГ.

Миналата седмица имаше 2 митинга против ремонти в изборните правила, на които участваха огромна част от демократичните партии. Според Делчев това е единствено една крачка в вярната посока, тъй като горчивият опит демонстрира, че с цел да има работещо обединяване то би трябвало да проработи на правилото на равнопоставеност сред партиите в него.

Пред нас са голям брой значими въпроси за решение, а времето до изборите е съдбовно малко, съобщи той.

По думите му ДБГ е подготвена и за настрана явяване на Евровота, защото има към този момент 40 номинации за листа и изготвя проект за акция на изборите.

Движение България на жителите изпрати писмо до Президента с предложение да свика КСНС на тематика изборните операции.

Делчев акцентира, че са налице голям брой доказателства за устрема на ръководещите към служебна изборна победа, като част от тях са отводът им да изчистят изборните описи от „ мъртви души “, да вкарат машини във всички секции, както и да обезпечат електронно гласоподаване поради българите в чужбина.

Никой политически проблем не би трябвало да бъде подминаван в идните месеци, в това число и некачествените поправки, фактът, че дишаме най-мръсния въздух в Европа, и операциите в цената на тока на Енергийната борса, сподели още той.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР